Queer-Berliinin kierros

Queer-Berliinin kierros

Hinta/henkilö alkaen € 12.40

Berliini on queer-kulttuurin pääkaupunki Euroopassa, ja kaupunki on ollut pioneeri homo- ja lesbo-oikeuksien edistäjä aina 1800-luvun lopulta lähtien.

Tällä queer-Berliini-kierroksella tutustumme Berliinin sateenkaari-kaupunginosaan, Schönebergiin, joka tunnetaan myös Marlene Dietrichin kotipaikkakuntana  ja josta ovat kirjoittaneet Christopher Isherwood ja Otto Dix. 

Vierailemme Eldoradossa, joka on Berliinin vanhin homo- ja transvestiittibaari, jossa vieraili myös avoimesti homoseksuaali natsien SA-joukkojen komentaja Ernst Röhm. Vierailemme myös muistomerkillä, joka on pystytetty kansallissosialistisen hallinnon ajan homoseksuaalien vainon muistoksi. Opimme myös miten queer- ja transsukupuoliset henkilöt löysivät tukea Magnus Hirschfeldin kaltaisilta tukijoilta; Hirschfeldin Institute for Sexual Science suljettiin 1933 ja sen kirjasto tuhottiin pahamaineisen natsien kirjojen poltto-operaation seurauksena.

Kävelemme kaupungin tunnetuimman homoseksuaalien kohtaamispaikan Tiergartenin läpi, joka sijaitsee Berliinin muurin varjossa. Tulet kuulemaan miten queer-henkilöt, kuten Preussin kuningas Fredrik II Suuri ja tämänpäivän avoimesti homo pormestari Klaus Wowereit, ovat muokanneet Berliinin historiaa. Tämä kaupunki uskoo edelleen että suutelu on paras protestimuoto. Kierros loppuu Gay Museumille elävässä Kreuzbergissä.

Kesto: 4 tuntia.

Tärkeää tietoa:
- E-lippu lähetetään sähköpostiisi pian varauksen vahvistuksen jälkeen. Sinun tarvitsee vain printata lippusi ja tuoda se mukanasi kierrokselle.
- Kierros alkaa Weihenstephaner-ravintolan edestä. Täällä tapaat oppaasi Original Berlin Walksilta.
- Koska kierrokseen sisältyy matkoja Berliinin metrolla, tuothan mukanasi julkisen liikenteen AB-päivälipun tai voit myös ostaa yhden oppaaltasi.
- Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät retkelle ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa. Nuorten lippu on kaikille alle 26-vuotialle nuorille.
- Kierros on englanniksi.
- Kierros pidetään sekä sateisella että aurinkoisella kelillä, joten pukeuduthan säähän sopiviin vaatteisiin ja kenkiin.
- Ruoka ja juomat eivät sisälly lipun hintaan.
- Kierros päättyy Gay Museumille.
- Queer-Berliinin kierros järjestetään huhtikuusta lokakuuhun perjantaisin klo 13.30. 

 

Varaa liput

Päivämäärä
Queer-Berliinin kierros Tietoja

Queer-Berliinin kierros
Olethan 10 minuuttia ennen retken alkua lähtöpaikalla Weihenstephaner-ravintolan edessä (vastapäätä Hackescher Markt S-Bahn-asemaa).
Neue Promenade 5,
10178 Berlin

Tietoja

Queer-Berliinin kierros
Kierros järjestetään huhtikuusta lokakuuhun perjantaisin klo 13.30.

Saapumisohjeet

Saapumisohjeet
Lähin juna-asema on Hackescher Markt.

Katso karttaa Katso karttaa

09 4272 0899 09 4272 0899 Sähköposti Sähköposti


Ostoskoriin